onderzoek-hpg
schoolkids-2
onderzoek2-hpg
schoolkids

Honours Programma Gymnasia

Op vrijdag 23 september 2022 vieren we het 10-jarig bestaan van het HPG. Op die dag organiseren we de leerlingendag, de startdag voor begeleiders en coördinatoren en het lustrumfeest waar we alle gymnasia en andere geïnteresseerden willen inspireren met de ervaringen en het HPG-gedachtegoed. Speciale gast is Luk Dewulf (talentenfluisteraar, pedagoog en auteur van meerdere bestsellers over talent). Hij zal een plenaire lezing geven en een masterclass voor ervaren begeleiders.

Het programma
De lustrumdag vindt plaats in de Verkadefabriek (Boschdijkstraat 45, ‘s-Hertogenbosch). Hieronder vindt u het programma en het aanmeldformulier.

13.30 uur Opening

  • Welkom door Pauline Scheltema (directeur SHZG)
  • Lezing Luk Dewulf (talentenfluisteraar, pedagoog, talentcoach, en auteur van meerdere bestsellers over talent). In zijn lezing neemt hij ons mee in zijn visie op talenten.

14.30 uur Keuzeronde inspiratiesessies

  • Masterclass Luk Dewulf: werken met talenten van leerlingen. Tijdens de lezing heeft Luk Dewulf ons meegenomen in zijn visie op talent. Tijdens de masterclass komt de toepassing van zijn visie aan bod: hoe kun je hiermee aan de slag met je leerlingen?
  • Inspiratiesessie Gerda Hoekstra. Gerda Hoekstra is één van de bedenkers van het HPG. Als toenmalig directeur van de SHZG stond zij aan de wieg van dit ontwikkelgerichte en ontwikkelende programma. Altijd gedreven om onderwijs te vernieuwen vanuit haar drijfveer om bij te dragen aan onderwijs voor het leven. In deze inspiratiesessie nodigt Gerda ons uit om in gesprek te gaan over wat dat betekent en hoe we daar als schoolleiders en docenten invulling aan kunnen geven.
  • Inleiding Waarderend Perspectief. Wat houdt deze benadering in? Wat betekent dit voor je gesprekken met leerlingen? Eefje Teeuwisse is auteur van het boek Waarderend leren in het voortgezet onderwijs: het versterken van talent, plezier en motivatie op school. Ze ondersteunt scholen en schoolbesturen door het hele land die kiezen voor een waarderend leerklimaat. Een belangrijk uitgangspunt van het waarderend perspectief is dat je net zoveel kunt leren van successen als van minder positieve ervaringen. Waarbij het ontdekken en uitbouwen van interesses en talenten centraal staat. Een gedachte die naadloos aansluit op het HPG. 

15.45 uur Talkshow: Wat leren we van HPG?

16:15 uur Afsluiting

16:30 uur Borrel
Met alle genodigden proosten wij op het HPG en praten wij informeel na. Ook Gerda Hoekstra zal daarbij aanwezig zijn. Zij is één van de oprichters van het HPG en voormalig directeur van de SHZG. Een goede gelegenheid om haar inzet voor het HPG en de gymnasia te waarderen en haar nog een keer te ontmoeten.

Met onderstaand formulier kunt u zich aanmelden. We hopen u op 23 september te zien!

© 2024 Honours Programma van de Gymnasia | site by studio V&V