onderzoek-hpg
schoolkids-2
onderzoek2-hpg
schoolkids

Honours Programma Gymnasia

Op vrijdag 10 november 2023 organiseert de Stichting Het Zelfstandig Gymnasium voor de achtste keer een bijeenkomst voor alle HPG-leerlingen. Met deze bijeenkomst willen we jullie informeren over alles rond HPG, jullie vragen beantwoorden en vooral: zorgen dat jullie elkaar ontmoeten en inspireren. Je maakt kennis met HPG-ers van andere scholen en je kunt advies vragen over je project.

Over het programma
De lustrumdag vindt plaats in de Colour Kitchen Zuilen in Utrecht. We ontvangen je graag vanaf half 11. Om 11 uur start het programma. Tijdens de plenaire opening zal Stefan van der Stigchel een lezing houden over aandacht. Hij is Hoogleraar Cognitieve Psychologie aan de Universiteit Utrecht en schrijver van het boek ‘Zo werkt aandacht’.

Daarna zijn er verschillende sessies (en lunch).

  • Themasessies. Je kunt vertellen over je eigen HPG-project en horen van andere HPG-ers waar zij mee bezig zijn. Omdat de sessies thematisch zijn kun je aansluiten en vertellen over je project bij HPG-ers die inhoudelijk raakvlakken hebben met je eigen project of interesse.
  • Workshops. Deze gaan over: ‘Kiezen en opstarten van een project’, ‘Aan de slag met competenties vanuit je talent’, ‘Het HPG Examen’ en ‘Reflecteren en Feedback vragen: hoe doe je dat?’.
  • Jaarsessies. We kijken ook of we sessies speciaal voor klas 4, 5 en 6 kunnen organiseren. De vragen van een startende HPG-er zijn immers anders dan een leerling die bijna examen gaat doen.

We eindigen rond 16:00 uur.

Helaas is de inschrijving gesloten. Als je een mailtje stuurt naar hpg@gymnasia.nl plaatsen we je op de wachtlijst en kijken we wat we voor je kunnen doen. Vermeld in je mail je school en je klas.

© 2024 Honours Programma van de Gymnasia | site by studio V&V